Cookie Consent by TermsFeed
SIAENS consulting
Ik help kwaliteitsbewuste en klantgerichte CEO’s van dienstenorganisaties met volle goesting en kennis van zaken hun ISO9001 managementsysteem transformeren tot een praktisch hulpmiddel om betrouwbare kwaliteit aan klanten te leveren zodat de winst en omzet stijgen.
Bent u een CEO die moeite heeft om tevens de rol van kwaliteitsmanager en interne auditor te vervullen?

Herkent u dit?

U twijfelt aan de relevantie van uw kwaliteitsmanagementsysteem en stelt zich de vraag of het weldegelijk bijdraagt tot betere prestaties. 

U vindt de documentatie van het kwaliteitsmanagementsysteem te vaak opgemaakt in functie van ISO vereisten doch niet in functie van onderneming waardoor een pragmatische integratie soms ontbreekt. 

U vindt het moeilijk om voldoende tijd te spenderen aan het onderhoud van het kwaliteitsmanagementsysteem, zeker in drukke(re) tijden. 

U worstelt met de vraag hoe kwaliteit levend te houden bij uw medewerkers ondanks de aanwezige procedures, controle, genoten opleiding en sensibilisatie.

U ambieert een algemeen, door de volledige organisatie gedragen kwaliteitsmanagementsysteem dat zorgt voor eenvormigheid, duidelijkheid en kwaliteit naar de eindklant toe zodat u samen met uw medewerkers (terug) fier bent op wat u doet.

Maar u mist de expertise en nuttige tips om dit praktisch te realiseren.  

Ik help  CEO's in dienstverlenende organisaties om de meerwaarde van het kwaliteitsmanagementsysteem te vergroten door de menselijke energie - als dé meest waardevolle grondstof - op efficiënte en doeltreffende wijze aan te wenden.

Niet  door procedures te herschrijven, medewerkers te instrueren, te inspecteren en controleren. 

Wel  door in 6 stappen de huidige, interne werking te onderzoeken, de manier van denken te verhelderen en middels dialoog de nodige verbetermogelijkheden te identificeren om de klantentevredenheid te verhogen.

Deze ontdekkingstocht brengt gegarandeerd onthutsende vaststellingen aan het licht. 

Door de oorzaken ervan slim aan te pakken: 
 - worden kostelijke inefficiënties geëlimineerd,
 - wordt het gedrag van uw medewerkers in gunstige zin beïnvloed, 
 - verbetert de dienstverlening voor uw klanten, 
 - verhoogt de klanttevredenheid, 
 - ervaart u meer plezier op het werk. 

Wilt u meer te weten komen?  

Druk dan snel op onderstaande knop! 
©2020 SIAENS consulting


Powered By ClickFunnels.com